Adrem Invest, companie romaneasca specializata in ingineria tehnologica, a premiat castigatorii din cadrul concursului de proiecte al “Scolii de Inovatie”, primul program de responsabilitate sociala al companiei desfasurat sub platforma “Viitorul Alege Inovatia”. Ca urmare a cursurilor de creativitate si inovatie, sustinute de prof. Mirel Banica, profesor asociat Universitatea Bucuresti si sociolog, Academia Romana si profesori universitari locali, elevii participanti in program au inscris in concurs proiecte pe teme relevante pentru progresul tehnologic al comunitatii din care fac parte, precum automobilul electric, casa inteligenta sau energii verzi.
“Premiantii concursului Scolii de Inovatie, alaturi de toti ceilalti liceeni care au participat la acest proiect, au dovedit ca exista pasiune, ambitie si idei, care asteapta un impuls pentru a fi dezvaluite. In plus, capacitatea de a crea si de a inova ne defineste viitorul, iar responsabilitatea noastra, ca business de succes in domeniul tehnologic si energetic, este sa ne implicam in transferul de cultura inovativa”, a declarat Adrian Bodea, Presedintele Adrem Invest.
Lucrarile inscrise in concurs au fost jurizate de o echipa formata din specialisti ai companiei Adrem Invest sub coordonarea presedintelui juriului, Dumitru Prunariu, primul si singurul roman care a zburat în spatiu si ambasadorul Adrem Invest pentru acest an aniversar. Astfel, premiantii sunt:
- locul I : lucrarea pe tema “Casei inteligente”, ce prezinta macheta unei case moderne, atat din punct de vedere al design-ului, cat si al tehnologiei încorporate si este realizata de elevi din cadrul Grupului Scolar “Traian Vuia” din Craiova;
- locul II: lucrarea cu tema “Automobilul Electric”, realizata de o echipa de elevi a Colegiului National “Stefan cel Mare”, din Suceava. Proiectul a propus un model care integreaza tehnologii de economisire si generare a energiei electrice.
- lovul III: lucrarea cu tema “Energiei verzi”, realizata de o echipa a Colegiului Economic “Transilvania”, din Targu Mures. Ei au abordat subiectul amprentei de carbon si au realizat un plan de modernizare a Universitatii „Petru Maior” din Targu Mures in vederea reducerii consumului de apa si electricitate din cadrul acestei institutii.
Premiile oferite se reunesc sub conceptul Scoala de Vara Adrem Invest si includ trei activitati ce s-au desfasurat în lunile iulie-august, respectiv vizitarea Muzeului Tehnicii din Viena pentru locul I, o excursie de cinci zile la cele mai importante obiective industriale din Romania: Centrala Cernavoda, Centrala Portile de Fier si Barajul Vidraru, pentru ocupantii celui de-al doilea loc si vizitarea Muzeului Tehnicii din Bucuresti, pentru echipa de pe locul al treilea.