Mercedes-Benz Romania a sustinut pentru a treia oara taberele Cercetasilor Romaniei, care au reunit peste 220 de copiii si insotitorii acestora. Cercetasii Romaniei care au acceptat provocarea au fost impartiti in doua grupe de varsta: Lupisorii (7-10 ani) si Exploratorii (14-18 ani) si fac parte din cei peste 2.500 de cercetasi din 50 de filiale aflate in 26 de judete din Romania. Pe toata durata taberelor, 30 iulie – 4 august pentru Lupisori (Lisa-Brasov) si 27 iulie – 5 august pentru Exploratori (Valea Varghisului -Covasna), Masinile Oficiale Mercedes-Benz au asigurat transportul Cercetasilor si al echipamentelor acestora.
“Colaborarea cu Cercetasii Romaniei este un proiect pe care il reluam an de an cu mare placere. Atat pentru Cercetasi, cat si pentru Mercedes-Benz protectia mediului inconjurator este unul dintre principalele obiective. Cu aceasta ocazie, ne aducem aminte cu drag de bucuria din copilarie de a explora si incantarea de a descoperi locuri noi in mijlocul naturii”, a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania.
Mai mult, Mercedes-Benz Romania a sustinut proiectul oferind Cercetasilor atat combustibil pentru deplasari, cat si produse alimentare pentru workshop-urile de supravietuire in salbaticie.
„Proiectul din acest an intareste parteneriatul si valorile comune promovate de Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei si Mercedes-Benz: atentia deosebita pentru educatia copiilor si tinerilor, protectia mediului inconjurator si, nu in ultimul rand, viziunea fondatorilor celor doua miscari, mai ales ca ne pregatim de celebrarea Centenarului Cercetasiei in Romania, in 2013”, a declarat Bianca Nesiu-Bedreag, Presedinte Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei”.
Mercedes-Benz a sustinut, de asemenea, mai multe momente dedicate, cum ar fi Capturarea steagului pentru ramura de varsta Lupisori, precum si alte concursuri adresate tuturor Cercetasilor, acestia putand castiga la final obiecte de colectie Mercedes-Benz si obiecte necesare supravietuiri in natura.
Expeditia din acest an a beneficiat de un program special in ultimul week-end prin includerea a doua ateliere de speologie sustinute de Doru Panaitescu, un explorator pasionat de secretele pesterilor si un binecunoscut blogger. Acesta a introdus cercetasii in lumea speologiei printr-o prezentare interactiva, ce a inclus capturi de imagini din propriile expeditii, informatii interesante despre tipurile de pesteri, curiozitati si un film 3D.