In perioada 21-24 iunie 2012, Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania (U.N.C.A.R.S.R.) organizeaza la Mamaia Conferinta Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania.
La eveniment sunt prezenti peste 500 de repezentanti ai C.A.R.S.-urilor din intreaga tara, cu reprezentare in functie de numarul de membri per judet.
Ieri, 21 iunie, Institutul de Economie Sociala in parteneriat cu U.N.C.A.R.S.R. a sustinut pentru participantii la Conferinta un seminar intitulat "Casele de Ajutor Reciproc - Actori ai Economiei Sociale din Romania".
In cadrul acestui seminar, Domnul sociolog Mircea Kivu, Doamna Mihaela Lambru- prodecan al Facultatii de Sociologie (Universitatea Bucuresti), Domnul Adrian Secal- coordonator al Institutului de Economie Sociala si Doamna Ruxandra Palade- Specialist in Relatii Publice al Institutului de Economie Sociala au sustinut o serie de prezentari si dezbateri privind urmatoarele aspecte de interes pentru publicul perezent:
- Economia sociala in Romania si in Europa
- Rolul C.A.R.-urilor in economia sociala din Romania- aspectele sociale ale activitatilor C.A.R.
- Atlasul Economie Sociale: aspecte privind datele statistice si narative despre domeniul C.A.R.
- Analiza situatiei C.A.R.-urilor in Romania comparativ cu situatia lor in alte state
- Oportunitati de dezvoltare pentru acest sector: posibilitati de colaborare cu Institutul de Economie Sociala, instrumente pe care IES le pune la dispozitia acestor actori, spre a fi exploatate in activitatile lor.
In luna iulie va avea loc si in Bucuresti un seminar dedicat Caselor de Ajutor Reciproc din Romania.
Mai jos (vezi lista de fisiere atasate) puteti consulta prezentarile sustinute in cadrul seminarului:
Intreprinderea Sociala - teorie si practica
Societatile mutuale in Uniunea Europeana
Atlasul de Economie Sociala- CAR-uri
Prezentarea Institutului de Economie Sociala: oportunitati si servicii