Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Brandon Bays pentru prima oara in Romania promoveaza metoda CALATORIA

Data: 06.04.2013

O definiţie uitată

Încă din anul 1948 Organizaţia Mondială a Sănătăţii definea sănătatea ca „starea completă de bine bio-psiho-social”. „Ea nu înseamnă doar absenţa bolii sau a infirmităţii”, continua OMS să precizeze. Din păcate, această definire cuprinzătoare a sănătăţii este mult prea puţin intrată în conştiinţa marelui public. Sistemul de sănătate publică se centrează mai ales pe componenta fizică a sănătăţii şi acordă mai puţină importanţă dimensiunii „psiho-sociale”a acesteia.

Ca urmare, majoritatea oamenilor înţeleg prin sănătate doar absenţa bolii şi o bună funcţionare a organismului fizic – uitând astfel că mintea, emoţiile şi corpul se influenţează reciproc şi pot contribui una la îmbolnăvirea şi, respectiv, însănătoşirea celorlalte.

 

…şi efectele

Rezultatul? Starea psihică a oamenilor este neglijată şi, pe fondul adâncirii crizei economice şi celei a valorilor societăţii prezente, aceasta are efecte devastatoare asupra atmosferei emoţionale în care trăim. În condiţiile unei societăţi tot mai imprevizibile şi în care schimbările se succed mai repede decât avem noi capacitatea de a le asimila, sănătatea noastră mentală şi emoţională nu mai poate fi lăsată de-o parte. Specialiştii atrag atenţia că, pe fondul adâncirii crizei, creşte numărul tinerilor români care se lasă pradă depresiei. La ora actuală, la noi în ţară depresia afectează jumătate dintre pa­ci­en­ţii spitalelor de boli nervoase, iar pro­centul e in creştere.

Nici pe plan mondial lucrurile nu sunt mai roze: Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că în anul 2020 depresia va deveni a doua cauză de dizabilitate la nivel mondial, imediat după bolile cardiovasculare. În prezent, depresia afectează aproximativ 121 de milioane de persoane din întreaga lume.

 

Ce e de făcut?

 

În aceste condiţii, ce trebuie să se mai întâmple oare pentru a readuce în conştiinţa marelui public definiţia dată sănătăţii acum mai bine de 60 de ani şi a ne comporta conform ei? O preocupare mai serioasă pentru sănătatea emoţională şi mentală a oamenilor ar contribui la creşterea nivelului de satisfacţie în viaţă şi la conturarea unor conduite pro-sociale – oamenii fericiţi nu fac rău nimănui!

Desigur, soluţiile stau în primul rând în programe de educare pentru copii şi tineri, pentru a preveni apariţia tulburărilor emoţionale, suicidul, instalarea comportamentelor nesănătoase şi/sau a dependenţelor de tutun, alcool, droguri etc.

Dar este încă mult de lucru pe partea de intervenţie. Adulţii de azi nu au beneficiat de educaţie în plan emoţional. Nu cunosc metode de gestionare sănătoasă a emoţiilor. Sunt stresaţi, suprasolicitaţi nervos şi fizic, au resentimente şi traume afective care adesea se somatizează în boli grave.

Este nevoie să se intervină mai mult pe programe de educaţie emoţională pentru adulţi. Desigur, mersul la psiholog/psihoterapeut este o soluţie, dar una care necesită timp. Este nevoie de programe derulate în masă, de cursuri care să ofere modele de bune practici în ceea ce priveşte educarea pentru vindecarea rănilor şi a traumelor emoţionale, a abuzurilor suferite, dobândirea de abilităţi de gestionare a emoţiilor negative şi rezolvare a conflictelor, facilitarea relaţiilor interumane, creşterea stimei de sine, suport emoţional în situaţii de criză existenţială sau în cazuri de boli grave, sprijin pentru deblocarea potenţialului de care dispune fiecare om pentru orientarea sa în viaţă în general şi în carieră în special etc.

„Călătoria” de Brandon Bays: O (foarte) bună practică

 

Un astfel de model de bună practică în promovarea sănătăţii emoţionale îl constituie seminariile marca „The Journey” („Călătoria”), susţinute în întreaga lume de echipa lui  Brandon Bays, expert în vindecarea minte-corp şi speaker de renume mondial. Ele au la bază o tehnică de vindecare emoţională şi fizică, fundamentată pe cercetări de ultimă oră din domeniul psihologiei, neurologiei, imunologiei, neuroştiinţelor, fizicii cuantice etc. Povestea naşterii acestei metode este prezentată în best-seller-ul internaţional „Călătoria”, tradusă şi în româneşte la Editura Adevăr Divin. 

Procedeul numit „The Journey” este oferit actualmente cu generozitate pe tot cuprinsul globului, ca tehnică de dezvoltare personală de o mare eficienţă şi profunzime, ca un instrument unic, extrem de puternic, pentru trezirea şi eliberarea potenţialului uman infinit din fiecare om.

 

Atuurile metodei

 

Eficienţa sa este demonstrată de faptul că a ajutat mii de oameni de pretutindeni să se elibereze de probleme ca anxietate, stres, depresie, scăderea stimei de sine, incapacitatea de a gestiona emoţiile negative, boli fizice, dependenţe şi comportamente nesănătoase, abuz fizic sau sexual, probleme relaţionale şi dificultăţi în plan profesional. Utilizând „Călătoria” oameni de orice vârstă, din toate categoriile sociale, indiferent de cultura căreia îi aparţin sau de istoria lor de viaţă, obţin rezultate extraordinare în toate domeniile vieţii lor. Poţi citi mărturiile celor care au aplicat această metodă aici. 

Atuurile metodei sunt:

 

  •   Acceptarea vieţii emoţionale ca prim pas în vindecare: metoda porneşte de la aşa numitul „Blând Bun Venit” (Gentle Welcome) adresat tuturor emoţiilor pe care le-am simţit vreodată, având efecte pozitive asupra auto-acceptării şi creşterii stimei de sine;
  •   Accesul la nivelurile profunde ale conştiinţei, la ceea ce Brandon Bays numeşte „Sursa”. Metoda oferă o cale directă, simplă, accesibilă tuturor categoriilor de oameni, de a intra în contact cu esenţa fiinţei lor. Oamenii care află cine sunt cu adevărat nu se mai îndoiesc de ei înşişi, nu mai intră în conflict cu ceilalţi, au un entuziasm sănătos, se bucură de viaţă, sunt mai altruişti, mai dedicaţi binelui comun în societate;
  •   Accentul pus pe exprimarea emoţiilor îndelung reprimate, cu efecte de deblocare şi detensionare a tensiunilor psihice şi fizice profunde, rezultatul fiind în unele cazuri chiar vindecarea unor afecţiuni fizice;
  •   Facilitarea iertării prin mini-procese specifice – practic, modulul de Abilităţi Avansate este un ghid pas-cu-pas care învaţă oamenii cum să ierte cele mai dureroase situaţii/cele mai supărătoare persoane din viaţa lor.

Pe scurt, „Călătoria” nu e doar o metodă de vindecare fizică şi/sau emoţională, ci şi una cu bogate valenţe spirituale, care promovează valori umane universale: adevăr, bunăvoinţă, generozitate, nonviolenţă, toleranţă, respect reciproc. Ea conţine multiple chei ale sănătăţii emoţionale de care avem atâta nevoie şi, predată pe scară largă, are profunde valenţe sanogene şi pro-sociale!  

Închei cu o veste bună: Brandon Bays, autoarea şi promotoarea metodei „Călătoria”, vine în România între 31 mai – 2 iunie 2013 pentru a susţine un seminar de 3 zile în care predă în detaliu metoda „Călătoria”, precum şi modulul de Abilităţi Avansate! Mai multe informaţii despre eveniment se găsesc pe www.thejourney-romania.com.

 

Psiholog Patricia Cihodaru

 

 

******************************

Brandon Bays, orator de renume mondial, autoare a best-seller-ului “Calatoria” si expert in vindecarea holistica, si-a descoperit sensul vietii infruntand cu curaj adversitatea acesteia. Diagnosticata in 1992 cu o tumoare de marimea unei mingi de basket, Brandon a pornit intr-o calatorie vindecatoare remarcabila, transformatoare si eliberatoare si a descoperit mijloace eficiente de a-si accesa direct nivelurile cele mai profunde ale sufletului si infinitul potential vindecator care exista in fiecare dintre noi.

Brandon Bays - CalatoriaPornind de la cunostintele pe care le avea in domeniul vindecarii si descoperirile cele mai noi ale oamenilor de stiinta ca Dr. Candace Pert si Dr. Deepak Chopra, Brandon a inceput sa dezvolte o metoda de vindecare profund transformatoare care avea sa devina curand „The Journey®”.

Reunind procedeele care au stat la baza insanatosirii ei complete in doar sase saptamani, intr-o metoda accesibila, pas-cu-pas de vindecare emotionala, Brandon a dorit sa impartaseasca lumii intregi experienta sa radicala care i-a transformat intreaga viata – ceea ce a si facut in best-seller-ul international „The Journey®”. Succesul de care s-a bucurat cartea a determinat-o sa proiecteze o serie de worksop-uri si seminarii care sa raspunda setei pentru aceasta metoda si care se tin actualmente in 47 de tari de pe 5 continente.

Astazi Brandon este recunoscuta drept unul dintre cei mai dinamici si inovatori formatori in domeniul vindecarii minte-suflet-corp, iar metoda „Calatoria” a devenit una dintre cele mai puternice procese de vindecare disponibile la ora actuala pe planeta. Oameni de toate varstele si din cele mai variate domenii de activitate participa la evenimentele organizate de echipa lui Brandon pentru a se bucura de caldura sufletului ei, de intelepciunea cuvintelor sale si de puternicele rezultate tangibile pe care aceasta metoda le genereaza.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:



Articole din Formare & Certificare:

» Formare certificata de Banca Mondiale & UNICEF privind abilitatile de aplicare a
» Social Work Retreat Experience - 7 credite profesionale
» La IASI seminar regional “FAMILIA ÎN SOCIETATEA CONTEMPORANĂ”,
» Workshop regional Botosani: Comunicarea dincolo de cuvinte
» Programul Start Up Nation - 200.000 lei nerambursabil pentru afacerea ta
» Depistarea precoce si perspective clinice in terapia copiilor sub 2 ani cu tulburari din spectrul autist
» Curs gratuit de ”Lucrator in comert” pentru rromii din regiunea Bucuresti-Ilfov
» Primele WORKSHOP-URI introductive in metoda ”CĂLĂTORIA”
» Workshop-uri introductive: Astazi procedeul „Calatoria” e oferit cu generozitate pe tot cuprinsul globului, ca un instrument unic de o mare eficienta si profunzime, pentru trezirea si eliberarea potentialului infinit din noi însine, aflat la granita intre vindecarea emotionala si evolutia spirituala.
» Scoala de Vara 2014 „Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport. Dreptul la nediscriminare”
» 4-6 Octombrie Bucuresti: La solicitarea mai multor organizatii neguvernamentale, Seminarul "Calatoria"
» NGOs Communication camp – primul training internațional de comunicare pentru ONG-uri
» Pentru prima oara „Journey Intensive” cu Brandon Bays in Romania: ultimile doua zile pentru inscriere si detalii organizatorice. „Calatoria” cel mai puternic si eficient program de transformare a vietii disponibil actualmente în întreaga lume.
» Start cursului de calificare: ”Îngrijitoare bolnavi la domiciliu”.
» CRIP Ciolpani: cursuri gratuite pentru persoanele cu dizabilități
» AHSR califica persoanele cu dizabilitati in meseriile de tehnician mecanic si lucrator electromecanic
» Asociația Handicapaților Somatici din România (AHSR) oferă CURSURI DE CALIFICARE GRATUITE
» Brandon Bays pentru prima oara in Romania promoveaza metoda CALATORIA
» Pentru prima oara in Romania Brandon Bays va sustine Seminarul Journey Intensive - Bucuresti 31 mai – 2 iunie 2013
» Marketing Evening – Antreprenoriatul - la IASI
» Curs de permacultura in Romania
» WEBINAR: Noul Office pentru organizatii nonguvernamentale
» Curs gratuit de „Start-up antreprenorial in economia sociala” pentru regiuna Nord-Vest / Cluj-Napoca, 25-27 februarie 2013
» Incepe cursul: Lucrator pentru estetica si igiena corpului omenesc
» Construim liderii de maine- CEO Clubs in parteneriat cu LEADERS Foundation
» Curs de calificare certificat: tehnician maseur
» Primii pasi in economia sociala
» Cursuri gratuite de relatii publice in luna septembrie la Mamaia
» Ultimele zile pentru a aplica la Start Up Your Idea
» Asociatia Smart Projects califica somerii din Bucuresti cu bani europeni
» Cursuri de formare profesionala la Bacau, "Manager de Proiect si Competente Antreprenoriale" organizate de Asociatia Smart Projects
» Cursuri gratuite pentru medici
» In aceasta vara are loc cea de a zecea editie LEADERS School
» Public Speaking Support Group - Libraria Bastilia, 1 iulie
» Patru centre de promovare a mestesugurilor romanesti au fost create in judetele Valcea, Sibiu, Arges si Botosani
» Arbitraj international si dreptul WTO (World Trade Organisation) la scoala de vara organizata de ELSA
» Antreprenoriat pe vremuri de criza: idei viabile, strategii, finantari
» Curs gratuit autorizat CNFPA . Invata sa fii PR alaturi de KCMC!
» Curs gratuit in domeniul vanzarilor autorizat CNFPA. Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si KCMC te invata sa devii agent de vanzari!
» Curs autorizat de Formator, Iasi, iunie 2012
» Sub deviza “Ia-ti avantul in training!”, incepe TOT Challenge!
» Educatie in antreprenoriat cu participare gratuita!
» Workshop GRATUIT “Success with Cambridge exams: PET, FCE”
» Fundatia World Vision Romania lanseaza Atelierul de mestesuguri
» Studentii mai aproape de traditii. Parteneriat ONG / Universitate / Institutie publica de cultura
» Shakespeare School organizeaza workshop-ul gratuit despre examenele Cambridge din cadrul campaniei „English – your way to success”
» Job Interview Challenge
» Construieste-ti un brand personal de succes la cea de a doua editie Weekend Seminar
» LEADERS Education propune revolutionarea sistemului educational din universitati
» Tabara de engleza la Londra cu Shakespeare School
» 240 de persoane vor invata gratuit despre cum poti sa faci afaceri intr-un mod responsabil social
» “Teen Patrol”-antreprenoriat social pentru elevii de liceu
» Career Leader – Training si perspective de cariera alaturi de companii de top
» Cursuri gratuite: "Dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru grupurile vulnerabile"
» Cursuri gratuite de antreprenoriat social la Craiova
» Scoala de primavara Changemakers
» Aplica pana pe 20 aprilie la Simularea Institutiilor Uniunii Europene
» Invitatie la cursul gratuit "Antreprenor in Economia Sociala"
» Atelier practic de Branding personal si autopromovare
» Oportunitate: Curs gratuit de "Antreprenor in economia sociala"
» Cursuri gratuite TIC pentru persoanele cu dizabilitati
» „10 days MBA” cu certificare Management School (ESCP-EAP) London. Costuri acoperite din bugetul proiectului
» Peter Coles, profesor la Harvard Business School, susţine la Bucuresti un curs interactiv de negociere
» Proiect de reintegrare a detinutilor pe piata muncii si in societate
» Lansare inscriere curs Pregatirea cadrelor didactice pe tematici europene
» Workshopurile gratuite Social Impact Award ajung la Cluj
» IES lanseaza Scoala de antreprenoriat in economie sociala
» Inscrie-te la Online Business School si dezvolta-ti competentele de manager!
» Training si conferinta europeana pe tema comunicarii nonviolente in educatie la Timisoara
» Programul de burse naţionale UNESCO – L’Oréal “Pentru femeile din ştiinţă”
» Curs gratuit de vorbit in public pentru tineri intre 17 si 23 ani din Bacau
» Formalul si non-formalul se intalnesc pentru a oferi valoare educatiei
» Oferta de curs in domeniul economiei sociale
» Studentii Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor vor putea efectua practica la ADR Vest
» Oportunitate: Scoala de vara "Cei trei piloni ai Antreprenoriatului Social: Antreprenoriat Social, Economie Sociala si Solidaritate Economica"
» Scoala de primavara pe tema Cercetarea in Antreprenoriatul Social
» Curs gratuit de Competente antreprenoriale
» A fost lansata brosura cu metode de invatare non-formala „Trainer's Laboratory – Experience non-formal training tools!”
» Oportunitate: Bursa partiala la School for Startups 2012 - singura scoala de antreprenoriat din Romania
» Selectie curs gratuit "Antreprenoriat in economie sociala"
» Anunt deschidere aplicatii de participare gratuita: Congresul Mondial - Scoala de Vara in Economie Sociala
» Invitatie CODECS: Curs demonstrativ “Managementul Schimbarii”
» Oportunitate de formare gratuita pentru satmareni
» Sesiune de instruire ACIS: Metode de analiza a proiectelor de investitii in contextul instrumentelor structurale
» IAA Young Professionals sprijina mediul ONG prin CivicVox
» Concurs pentru ONG-uri: Ai potențial de lider european?
» Formare profesionala online pentru sportivi
» Vino la tabara de excelenta – Academia Inteligentelor Multiple
» Se lanseaza prima platforma de e-learning marca FDSC
» Cresterea competitivitatii economice prin orientarea profesionala, calificarea si recalificarea angajatilor din sectorul sanitar
» Imbunatatirea adaptabilitatii, flexibilitatii si competitivitatii personalului din sectorul sanatatii
» Curs de economie sociala la Iasi: 20-22 septemebrie 2011
» Initiere in antreprenoriat social
» Competente antreprenoriale in economie sociala
» Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene (INFO)
»