A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Luna MAI este luna promovării economiei sociale. Până în prezent, la nivel naţional au fost acordate atestate pentru 81 de întreprinderi sociale, din care 6 au primit şi marca socială care dovedește statutul de întreprindere socială de inserție.

Data: 17.05.2017

Luna mai este luna promovării economiei sociale şi este dedicată organizării unor evenimente și acţiuni de mediatizare a domeniului economiei sociale, având drept scop dezvoltarea locală şi cetăţenia activă,îmbunătățirea condițiilor de viața și oferirea de noi oportunități pentru persoanele dezavantajate sau din categorii vulnerabile.

Reglementat prin Legea nr.

219/2015, sectorul economiei sociale urmărește creşterea calitativă şi cantitativă a ocupării prin crearea de locuri de muncă pe termen lung în întreprinderi sociale de inserţie şi întreprinderi sociale, prin dezvoltarea de întreprinderi sociale de inserţie care asigură măsuri de acompaniere a persoanelor din grupuri vulnerabile, pe termen scurt sau mediu, pentru integrarea treptată a acestora pe piaţa muncii în economia reală, precum și susţinerea şi dezvoltarea antreprenoriatului social.


Până în prezent, la nivel naţional au fost acordate atestate pentru 81 de întreprinderi sociale, din care 6 au primit şi marca socială care dovedește statutul de întreprindere socială de inserție.

Atestarea întreprinderilor sociale și certificarea întreprinderilor sociale de inserție sunt gratuite și se realizează de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) prin agențiile județene,respectiv AMOFM București.

În cadrul campaniei de promovare a economiei sociale, ANOFM derulează, prin intermediul instituţiilor subordonate, o serie de acţiuni la nivel national, cum ar fi organizarea de conferinţe de presă, mese rotunde, inclusiv difuzarea unor comunicate de presă, întâlniri cu actorii principali care se pot implica în acest sector etc.

Pentru îndeplinirea obiectivelor economiei sociale, entitățile în domeniu desfășoară, în principal, activități de interes general precum:
-producerea de bunuri, prestarea de servicii sau execuția de lucrări care contribuie la bunăstarea comunității sau a membrilor acesteia;
-promovarea, cu prioritate, a unor activități care pot genera sau asigura locuri de muncă pentru încadrarea persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, dar și dezvoltarea unor programe de formare profesională dedicate acestora;
-dezvoltarea serviciilor sociale pentru creșterea capacității de inserție pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile.


Ministerul Muncii si Justitiei Sociale anunta pe pagina oficiala ca pentru mai multe informații despre felul în care funcționează structurile de economie socială, pot fi accesate link-urile:

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:



Articole din Campagnes:

» Bunastarea inseamna sustinerea economiei sociale
» Demaram campania „BunăStare pentru Fiecare” cu o serie de interviuri cu practicieni si lideri ai societatii civile
» APAL face o cerere de interventie si solicita judecarea a 8 cetateni prezenti la mitingurile din 10 august in stare de libertate. Rugam societatea civila sa fie solidara acestui demers !
» Luna MAI este luna promovării economiei sociale. Până în prezent, la nivel naţional au fost acordate atestate pentru 81 de întreprinderi sociale, din care 6 au primit şi marca socială care dovedește statutul de întreprindere socială de inserție.
» Om cu om, actiune cu actiune. Zambet cu zambet: Saptamana Nationala a Voluntariatului se desfasoara in perioada 15-21 mai 2017, si reuneste peste 200 de evenimente diverse, in peste 50 de localitati mai mari sau mai mici din tara
» Va rugam sustineti petitia:
» Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a semnat Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035
» Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035, pe care avem rugămintea să o semnați în numele personal și al organizațiilor pe care le reprezentați
» ZILELE SPERANTEI pentru persoanele fara adapost
» Comisia Europeana lanseaza Anul european al cetatenilor
» Campanie de promovare a strategiei dezvoltare interculturala a judetului Suceava
» Campania ROMANIA de IMPACT a ajuns la final
»
» Saptamana Egalitatii de Sanse 16-20 ianuarie 2012
» Ajută si tu campania „Eu cum ajung la Scoală?” Microbuze pentru 150 de copii care sunt nevoiti să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la Scoală
»
»
»
» Campanie de promovare a culturii antreprenoriale in cadrul proiectului strategic Alternative pentru somaj