Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Economie sociala si cercetare

Data: 18.07.2010

NESst solicta ajutorul ONG-urilor pentru realizarea unei cercetari europene in domeniul economiei sociale. Aveti mai jos comunicatul si atasat chestionarul.

Organizatia noastra, NESsT, participa in prezent la un proiect European de cercetare pe teme de antreprenoriat social, proiect numit SELUSI (http://www.lse.ac.uk/collections/management/selusi/default.htm).

Primul studiu la nivel European cu privire la intreprinderile sociale este desfasurat in cadrul unui parteneriat intre mai mlte institutii de cercetare: London School of Economics, IESE Business School in Barcelona, Universitatea Catolica din Leuven, SITE la Stockholm School of Economics, Harvard Business School, NESsT, i-propeller, The Hub si Institutul Global.

In prezent pregatim o cercetare preliminara cu privire la intreprinderile sociale din Romania, Republica Ceha si Ungaria. Prin scurtul chestionar atasat ne-am dori sa colectam intreprinderi sociale care ar putea participa in etapele avansate ale cercetarii. Speram ca aceasta cercetarea sa vi se para o oportunitate si sa doriti sa va implicati, in ideea dezvoltarii sectorului social si a intreprinderilor sociale!

Asadar, am aprecia foarte mult daca ne-ati trimite chestionarul completat pana in 15 iulie. Va rugam sa ni-l trimiteti inapoi chiar si daca nu aveti o intreprindere sociala.

Prezentarea NESsT: 

NESsT contribuie la rezolvarea problemelor sociale critice in tarile cu piete emergente prin dezvoltarea si sprijinirea intreprinderilor sociale care intaresc sustenabilitatea financiara  organizatiilor societatii civile si le maximizeaza impactul social. NESsT isi atinge misiunea prin combinarea instrumentelor si strategiilor antreprenoriatului din lumea de afaceri cu misiunea si valorile antreprenoriatului social, pentru a sprijini dezvoltarea intreprinderilor sociale in democratiile emergente din toata lumea. De la infiintarea sa, din 1997, NESsT a sprijinit financiar, cu consiliere de business, traninguri si mentorat sute de organizatii din 40 de tari ale lumii. Pentru mai  multe informatii, va rugam vizitati: www.nesst.org.

Prezentarea SELUSI:

Programul isi propune cercetarea antreprenoriatului social in Europa. Scopul principal al proiectului este cercetarea companiilor care sunt cel mai aproape de problemele sociale pe care isi propun sa le rezolve, generand astfel solutii inovative. Unul din motivele pentru care proiectul a primit sprijinul Comisiei Europene este acea de a demonstra ca activitatile generatoare de venituri pot fi armonizate cu viziunea rezolvarii problemelor sociale ale grupurilor dezavantajate sau ale mediului. In prima etapa a cercetarii construim un panel de 800 de intreprinderi sociale. In Romania, 140 de intreprinderi sociale vor fi subiectul unei cercetari mai aprofundate.

Definirea intreprinderii sociale: are obiectivul de a rezvolva o problema sociala critica prin procesul de productie a produsului sau serviciului sau; desfasoara activitati generatoare de venituri in armonie cu acea problema sociala.

Ne-am bucura daca ati lua parte la aceasta cercetare si ati contribui la succesul panelului din Romania si al antreprenoriatului social! Multumim mult!

Cele mai bune ganduri,

Roxana Damaschin-Tecu

Enterprise Development Manager Romania

NESsT

Tel: +40728905496

rdamaschin@nesst.org

www.nesst.org

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:



Comentarii:
1. Aurel Radulescu la 28.06.2013 10:31:22
particip,am infiintat un ong-casa ajutor reciproc si ajutor decese si nimeni nu intelege,chiar autoritatile locale ca activitatea (sunt in RURAL)este nonprofit chiar daca in mod conex poate desfasura activitati generatoare de profit...nu vor sa subventioneze cu un mic capital pentru dezvoltarea ong


Articole din RO-societatea civila:

» SONDAJ World Vision România. 40% dintre copii nu ar vorbi cu părinții dacă ar fi martori sau victime ale unui abuz sexual, deşi 1 din 6 copii are prieteni sau colegi care au fost abuzați sexual
» Chestionar SENSES, pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale din regiunea Dunarii
» Cu 40% abandon școlar în licee, mediul rural cere investiții în educația copiilor
» Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza studiul "Romania 2017. Sectorul neguvernamental - profil, tendinte, provocari"
» CNASR Prahova evalueza ce tipuri de profesionisti activeaza in serviciile sociale din judet
» “Renașterea unei profesii sau despre cum este să fii asistent social în România” - Comisia de cercetare a CNASR
» Studiu - Situația asistenților sociali din România
» Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare lansează Raportul de Recomandări al Economiei Sociale România 2013
» Studiu CRED: Harta oportunităţilor de angajare (studiu privind responsabilitatea socială a întreprinderilor faţă de foştii deţinuţi)
» Studiu CRED: Analiza comparată a cadrului legislativ din UE și România privind economia socială
» Modele de întreprinderi sociale pentru grupurile dezavantajate
» Federatia FILANTROPIA: Intreprinderile sociale dezvoltate de organizatii neguvernamentale
» Atlasul Economiei Sociale editia 2012
» Raport de Deschidere privind Economia Socială în România
» Participa la realizarea studiului OECD privind angajabilitatea in sectorul economiei sociale!
» Romania, in urma statelor europene la economie sociala. Legislatia, primul obstacol
» Romania, cea mai mare rata a saraciei si excluziunii in randul copiii si salariatilor arata EUROSTAT
» A fost realizat Raportul preliminar "Economia sociala si problematica varstei a treia. Rolul asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc"
» S-a finalizat etapa de cercetare din cadrul implementarii proiectului “Promovarea antreprenoriatului in domeniul industriilor creative”
» ONG-urile au fost mult mai eficiente decat companiile in crearea de locuri de munca in ultimii 10 ani
» Ghidul ONG-urilor pentru 2012 in educatia pentru responsabilitate sociala si dezvoltare durabila
» Atlasul Economiei Sociale (FDSC prin ISE)
» Economia sociala in agricultura Romaniei 2011. Recensamantul agricol al Romaniei aduce date despre formele asociative din agricultura.
» Cercetare în rândul grupurilor supuse riscului de excluziune socială – Raport de cercetare cantitativă şi calitativă
» Cercetare: Creearea si promovarea de instrumente de economie sociala in scopul incluziunii pe piata fortei de munca a persoanelor defavorizate
» Cercetare Blocul National Sindical (BNS)
» I.R.E.S S.R.L. va face pentru Fundatia SOROS o cercetare privind realizarea unei DIAGNOZE PRIVIND ECONOMIA SOCIALA IN SPATIUL RURAL
» Cadrul legal si de reglementare pentru autofinantarea organizatiilor societatii civile
» Economie sociala si cercetare