About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Chestionar SENSES, pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale din regiunea Dunarii

Data: 02.12.2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in calitate de partener in cadrul proiectului SENSES, va invita sa luati parte la o consultare privind mediul antreprenoriatului social in Romania.

Intreprinderile sociale reprezinta factori importanti ai dezvoltarii favorabile incluziunii si joaca un rol esential in abordarea actualelor provocari economice, sociale si de mediu. Cu toate acestea, lipsa politicilor sociale si a unui cadru legal adecvat, a pietelor de investitii sociale, precum si lipsa cunostintelor in domeniul antreprenoriatului social sunt probleme des intalnite in regiunea Dunarii.

Proiectul SENSES vine in intampinarea acestor provocari, prin crearea unei retele transnationale de intreprinderi sociale, intreprinderi traditionale responsabile social, investitori financiari (in economia sociala), factori de decizie, reprezentanti ai mediului academic, precum si functionari ai ONG-urilor din regiunea Dunarii. Rolul retelei este de a promova in comun un model inovator de intreprindere sociala, precum si dezvoltarea economica durabila a regiunii Dunarii, pe baza inovarii sociale.

In acest sens, va rugam sa ne sprijiniti prin completarea unui chestionar, ce are ca scop dezvoltarea intreprinderilor sociale din regiunea Dunarii, prin formularea de recomandari pentru crearea de noi modele de elaborare a politicilor menite sa creasca oportunitatile de angajare a grupurilor sociale marginalizate si a persoanelor vulnerabile si prin personalizarea instrumentelor necesare organizarii unui curs online destinat intreprinderilor sociale. La sondaj pot participa toti actorii economiei sociale: asociatii, fundatii, intreprinderi sociale, federatii, etc.

Pentru completarea chestionarului va invitam sa accesati acest link.

Proiectul SENSES - Consolidarea antreprenoriatului social prin adoptarea practicilor de responsabilitate sociala corporativa in dezvoltarea competentelor si abilitatilor antreprenoriale in Regiunea Dunarii este finantat in cadrul primului apel al Programului Transnational Dunarea, Axa prioritara 1 – O regiune a Dunarii inovatoare si responsabila din punct de vedere social. Obiectivul general SENSES este consolidarea antreprenoriatului social in regiunea Dunarii, prin implicarea unor practici responsabile din punct de vedere social in imbunatatirea abilitatilor antreprenoriale. Mai multe detalii despre proiect aflati la acest link

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:



Articole din RO-civil society:

» SONDAJ World Vision România. 40% dintre copii nu ar vorbi cu părinții dacă ar fi martori sau victime ale unui abuz sexual, deşi 1 din 6 copii are prieteni sau colegi care au fost abuzați sexual
» Chestionar SENSES, pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale din regiunea Dunarii
» Cu 40% abandon școlar în licee, mediul rural cere investiții în educația copiilor
» Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza studiul "Romania 2017. Sectorul neguvernamental - profil, tendinte, provocari"
» CNASR Prahova evalueza ce tipuri de profesionisti activeaza in serviciile sociale din judet
» “Renașterea unei profesii sau despre cum este să fii asistent social în România” - Comisia de cercetare a CNASR
» Studiu - Situația asistenților sociali din România
» Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare lansează Raportul de Recomandări al Economiei Sociale România 2013
» Studiu CRED: Harta oportunităţilor de angajare (studiu privind responsabilitatea socială a întreprinderilor faţă de foştii deţinuţi)
» Analiza comparată a cadrului legislativ din UE și România privind economia socială
» Modele de întreprinderi sociale pentru grupurile dezavantajate
» Social Entrepirses
» Atlasul Economiei Sociale editia 2012
» Raport de Deschidere privind Economia Socială în România
» Participa la realizarea studiului OECD privind angajabilitatea in sectorul economiei sociale!
» Romania, in urma statelor europene la economie sociala. Legislatia, primul obstacol
» Romania, cea mai mare rata a saraciei si excluziunii in randul copiii si salariatilor arata EUROSTAT
» A fost realizat Raportul preliminar "Economia sociala si problematica varstei a treia. Rolul asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc"
» S-a finalizat etapa de cercetare din cadrul implementarii proiectului “Promovarea antreprenoriatului in domeniul industriilor creative”
» Nonprofits Added Jobs Faster Than Businesses Last Decade, Study Finds
» Ghidul ONG-urilor pentru 2012 in educatia pentru responsabilitate sociala si dezvoltare durabila
»
»
»
»
» Cercetare Blocul National Sindical (BNS)
»
» The Legal and Regulatory Framework for CSO Self-financing in Romania
»