Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Atlasul Economiei Sociale editia 2012

Data: 04.12.2012

In cadrul Conferintei Nationale a Economiei Sociale "Spre o economie a solidaritatii" a fost lansata a doua editie a Atlasului Economiei Sociale - 2012.

In ultimii ani, Economia Sociala a cunoscut o efervescenta fara precedent, atat din punct de vedere al numarului de organizatii si varietatii de domenii de activitate ce o compun, cat si din punct de vedere al dezbaterii academice si de politici publice.

In Europa anului 2010, economia sociala angaja 14 milioane de persoane, 6,5 % din populatia ocupata a uniunii, multe tari cunoscand o crestere sau cel putin o stagnare a nivelului angajarii chiar si in anii cei mai dificili din punct de vedere economic; in Romania post-aderare, peste 3000 de noi organizatii de economie sociala apar in fiecare an.

Fie ca ne referim la cooperativele ce organizeaza si eficientizeaza activitatile lucratorilor independenti, la organizatiile ce isi propun integrarea profesionala a persoanelor aflate in dificultate sau la furnizorii acreditati de servicii sociale, Asociatii si Fundatii, economia sociala inseamna pluralitate si diversitate, a formelor institutionale, a domeniilor de activitate sau a scopurilor organizationale.

Atlasul Economiei Sociale isi propune sa ofere o dimensiune statistica acestei pluralitati si diversitati pentru ca ne dorim ca aceste activitati sa fie atent vizualizate si recunoscute de catre publicul larg, comunitatea academica si nu in ultimul rand de responsabilii in elaborarea si punerea in practica a cadrului de politici publice.

Care sunt principalii actori de economie sociala din Romania?, Care este dimensiunea acestora din punct de vedere al activitatilor derulate?, Unde sunt localizati?, Cate persoane sunt angajate?, Care sunt principalele tendinte din cadrul acestora? sunt tot atatea intrebari la care incercam sa dam raspuns prin intermediul acestui raport.

Atlasul Economiei Sociale este disponibil la aceasta pagina.

Ca si editia anterioara, Atlasul Economiei Sociale din Romania 2012 este realizat in cadrul componentei de cercetare a proiectului Prometeus "Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene" al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile. 

In tabelul de mai jos puteti gasi principalele date privind actorii economiei sociale din Romania

 

 

 

 

 

 

 sursa: IES.org.ro Institul de Economie Sociala (FDSC)

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:



Articole din RO-societatea civila:

» SONDAJ World Vision România. 40% dintre copii nu ar vorbi cu părinții dacă ar fi martori sau victime ale unui abuz sexual, deşi 1 din 6 copii are prieteni sau colegi care au fost abuzați sexual
» Chestionar SENSES, pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale din regiunea Dunarii
» Cu 40% abandon școlar în licee, mediul rural cere investiții în educația copiilor
» Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza studiul "Romania 2017. Sectorul neguvernamental - profil, tendinte, provocari"
» CNASR Prahova evalueza ce tipuri de profesionisti activeaza in serviciile sociale din judet
» “Renașterea unei profesii sau despre cum este să fii asistent social în România” - Comisia de cercetare a CNASR
» Studiu - Situația asistenților sociali din România
» Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare lansează Raportul de Recomandări al Economiei Sociale România 2013
» Studiu CRED: Harta oportunităţilor de angajare (studiu privind responsabilitatea socială a întreprinderilor faţă de foştii deţinuţi)
» Studiu CRED: Analiza comparată a cadrului legislativ din UE și România privind economia socială
» Modele de întreprinderi sociale pentru grupurile dezavantajate
» Federatia FILANTROPIA: Intreprinderile sociale dezvoltate de organizatii neguvernamentale
» Atlasul Economiei Sociale editia 2012
» Raport de Deschidere privind Economia Socială în România
» Participa la realizarea studiului OECD privind angajabilitatea in sectorul economiei sociale!
» Romania, in urma statelor europene la economie sociala. Legislatia, primul obstacol
» Romania, cea mai mare rata a saraciei si excluziunii in randul copiii si salariatilor arata EUROSTAT
» A fost realizat Raportul preliminar "Economia sociala si problematica varstei a treia. Rolul asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc"
» S-a finalizat etapa de cercetare din cadrul implementarii proiectului “Promovarea antreprenoriatului in domeniul industriilor creative”
» ONG-urile au fost mult mai eficiente decat companiile in crearea de locuri de munca in ultimii 10 ani
» Ghidul ONG-urilor pentru 2012 in educatia pentru responsabilitate sociala si dezvoltare durabila
» Atlasul Economiei Sociale (FDSC prin ISE)
» Economia sociala in agricultura Romaniei 2011. Recensamantul agricol al Romaniei aduce date despre formele asociative din agricultura.
» Cercetare în rândul grupurilor supuse riscului de excluziune socială – Raport de cercetare cantitativă şi calitativă
» Cercetare: Creearea si promovarea de instrumente de economie sociala in scopul incluziunii pe piata fortei de munca a persoanelor defavorizate
» Cercetare Blocul National Sindical (BNS)
» I.R.E.S S.R.L. va face pentru Fundatia SOROS o cercetare privind realizarea unei DIAGNOZE PRIVIND ECONOMIA SOCIALA IN SPATIUL RURAL
» Cadrul legal si de reglementare pentru autofinantarea organizatiilor societatii civile
» Economie sociala si cercetare