„ADMIS” e pe TV: spoturi video ce incurajeaza integrarea rromilor pe piata muncii
In vederea dezvoltarii unei societati incluzive, in cadrul proiectului „ADMIS pe piaţa muncii” au fost lansate trei spoturi video ce incurajeaza integrarea rromilor pe piata muncii.
Cu un vadit caracter social, spoturile au la baza ideea surprinsa in motto-ul proiectului „Impreuna, prin MUNCA, putem darama bariere! Spune DA integrarii RROMILOR pe piaţa muncii!”. Spoturile video realizate in cadrul proiectului ADMIS se adreseaza, pe rand, persoanelor de etnie rroma, potentialilor angajatori si societatii romanesti.
Printr-un concept ce aduce in scena practica mostenirii din tata in fiu a meseriilor traditionale, tinerii rromi sunt informati cu privire la oportunitatile de accesare a pietei muncii prin urmarea unui curs de calificare, desfasurat gratuit in cadrul proiectului ”ADMIS pe piata muncii” (pentru inscriere si detalii este oferit numarul de telefon 021 313.07.44 si website-ul proiectului www.rrom-admis.ro).
Spotul video adresat angajatorilor reprezinta un soi de manifest pentru egalitatea de şanse pe piaţa muncii. In vederea sporirii şanselor ocupaţionale, spotul pune accent pe promovarea imaginii pozitive a rromilor. Astfel, intr-un cadru organizat, intre rromi si ne-rromii veniti la un interviu de angajare, se ridica un zid ce marcheaza excluderea rromilor de pe piata muncii si, poate chiar, intimidarea acestora in accesarea unui loc de munca decent. Insa, prin evaluarea obiectiva a competentelor si abilitatilor profesionale, angajatorul are puterea de a darama zidul prejudecatilor si de a include rromii in grupul majoritar.
Cu un mesaj la nivelul intregii societati, cel de-al treilea spot video contine informatii despre principiul non-discriminarii persoanelor de etnie rroma. In calitate de reporter, Loredana Dumitru (ex-prezentator emisiunea “Rom European”, difuzata de TVR1) face o relatare de pe teren, prin care subliniaza importanta sustinerii integrarii rromilor pe piata muncii: „Sunt multi rromi in Romania cu care ne putem mandri. Insa exista si comunitati de rromi care ne-am dori sa arate altfel. Sunt acele comunitati in care se traieste in conditii precare, nivelul de scolarizare este unul scazut, cu acces limitat la serviciile de sanatate publica, dar mai alea la serviciile de informare, consiliere si formare profesionala. De aceea, pentru o societate incluziva, este esential sa sustinem integrarea rromilor pe piata muncii”.
Campania de informare şi conştientizare in randul publicului larg, cu privire la importanţa incadrarii in munca a persoanelor de etnie roma, precum şi la masurile luate in vederea combaterii riscului de excluziune sociala şi discriminare a acestora nu se opreste aici. Urmeaza crearea, productia si difuzarea unui film documentar ce va avea in prim-plan beneficiari de succes ai proiectului: experiente, impact, beneficii.
Articolul „ADMIS” e pe TV: spoturi video ce incurajeaza integrarea rromilor pe piata muncii este redactat in cadrul proiectul ”ADMIS pe piaţa muncii - Construirea unui model complex de integrare profesionala a persoanelor de etnie rroma din regiunile BI, NV, SE şi SM, in vederea imbunataţirii accesului acestora pe piaţa muncii”. Cod proiect: POSDRU/165/6.2/S/143183.
de Asociatia Formare in Domeniul Securitatii Private la 25.03.2015
»
Asociația Brahma anunță lansarea proiectului „IMPACT - Inserția și Mobilitatea Profesională prin Acțiuni de Calitate dedicate Tinerilor”»
Ashoka aduce la Cluj semifinala celei mai mari competitii europene de inovare sociala, editia 2018»
LANSARE GRANT CERCETARE STIINTIFICA IN DOMENIUL DERMATOLOGIEI»
#Filantropi2016: Patru Mâini caută grădinițe și școli care au nevoie de îmbunătățiri, în cea de-a patra ediție a campaniei anuale de renovări»
Un inventar al rezultatelor FIDELIS si... un An Nou fericit!»
Oficial, proiectul FIDELIS a fost incheiat prin diseminarea rezultatelor inregistrate in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia»
Principiul egalitatii de sanse pentru un tratament egal si anti-discriminatoriu »
Ingrijirea la domiciliu specializata – alternativa spitalelor de recuperare»
Avantajele angajarii intr-o structura de economie sociala»
Incluziunea sociala – baza pentru o prosperitate impartasita si de durata »
Conferință națională “Noi idei de afaceri şi abilități necesare în economia socială”»
Simpozion realizat la Huși privind aspecte juridice în Economia Socială »
MEOSZ Ungaria - model de buna practica in economia sociala »
Interprindere de economie sociala: aspecte diferentiale definitorii»
Protecția mediului și consumul rațional: premisa unei dezvoltări durabile »
STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALĂ ÎNFIINȚATE ÎN CADRUL PROIECTULUI „ECONOMIA SOCIALĂ ESTE ȘANSA MEA!”»
Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania: istoric, misiune, realizari»
Structură Economică Socială devenită operaţională în comuna Pădureni»
Curs gratuit de ”Lucrator in comert” pentru rromii din regiunea Bucuresti-Ilfov»
Lansare SES CIFIX RELAX – centru de intretinere fizica si sport, in regiunea Sud Muntenia »
Curs gratuit cu subventie la absolvire pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc»
Beneficiar de succes: Lucia Artag »
AHSR angajeaza manager proiect, mediator social, asistent social si lectori»
AHSR angajeaza manager proiect, mediator social, asistent medical si lectori»
Dezbatere publica: Statutul ocupațional al rromilor: meserii, riscuri, asteptari»
166 de liceeni braşoveni fac practică online şi offline prin proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”»
AHSR rectruteaza personal: peste 20 locuri de munca disponibile in diferite meserii»
AHSR organizeaza gratuit cursul de ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu” pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc»
STIATI CA...? – personalitati ilustre de etnie rroma»
Egalitatea de sanse – concept, drept, aplicabilitate»
World Vision Romania propune un model de ferma demonstrativa pentru reforma invatamantului agricol si pentru oportunitatile din agricultura oferite de UE