About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Beneficiar de succes: Lucia Artag

Succesul nu ține cont de apartenența etnică, statut social, gen sau vârstă, singurile criterii pe care mizează fiind ambiția, munca și competența. Drept mărturie stă povestea de reușită a LUCIEI ARTAG, o tânără de etnie rromă din București, care a îndrăznit să-și transforme pasiunea în profesie, urmând un curs de calificare în cadrul proiectului ”ADMIS pe piața muncii”, iar acum are un job și, continuă să viseaze, de data aceasta la propria afacere.

Artag Lucia are aproape 20 de ani, este absolventă de liceu și provine dintr-o familie simplă și muncitoate de rromi. Lucia este sociabilă, tolerantă și ambițioasă, iar apartenența la etnia rromă nu o împiedică să fie din ce mai bună și să exceleze în domeniul său de activitate.

Pasionată în principal de frizerie și coafor, dar și aplicarea de unghii false, Lucia a accesat proiectul ”ADMIS pe piața muncii” și s-a înscris gratuit la cursul de ”Lucrător în estetica și igiena corpului omenesc”, curs care i-a permis să-și perfecționeze îndemânarea și să dobândească noi competențe în servicii de îngrijire estetică (incluzând și partea de frizerie, coafor, manichiură-pedichiură etc.).

La doar o săptămână după finalizarea cursului de ”Lucrător în estetica și igiena corpului omenesc”, i s-a propus să lucreze în cadrul unui salon de înfrumusețare. A dat o probă de angajare pentru postul de frizer, iar a doua zi a venit la muncă. La o perioadă scurtă de timp, Lucia și-a înlocuit colega de la cosmetică și manichiură, iar în momentul de față – atât pasiunea, cât și îndemânarea – îi permit să profeseze toate cele trei specializări: frizerie, cosmetică și manichiură.

Lucia se bucură mult de evoluția sa profesională și aproape că nici nu-i vine să creadă cum de la dorința de a avea un loc de muncă a ajuns să lucreze pe trei posturi. Această reușită i-a întărit încrederea în sine, dar și puterea de a continua să vise.

Succesul Luciei l-a convins pe logodnicul ei să se înscrie la același curs de calificare din cadrul proeictului ”ADMIS pe piața muncii”. Acum, visul lor este să-și deschidă propriul salon de înfrumusețare.

Despre asta este proiectul ”ADMIS pe piața muncii” – despre oameni muncitori și ambițioși care vor să aibă o calificare și o șansă concretă pe piața muncii, despre dorință, perseverență și, în final, reușită! Căci, doar așa: ”împreună, prin MUNCĂ, putem dărâma bariere! Spune DA integrării rromilor pe piața muncii!”

Articolul Beneficiar de succes – Lucia Artag este redactat în cadrul proiectul ”ADMIS pe piaţa muncii - Construirea unui model complex de integrare profesională a persoanelor de etnie rromă din regiunile BI, NV, SE şi SM, în vederea îmbunătăţirii accesului acestora pe piaţa muncii”. Cod proiect: POSDRU/165/6.2/S/143183.


de Asociatia Formare in Domeniul Securitatii Private la 23.05.2015
» Asociația Brahma anunță lansarea proiectului „IMPACT - Inserția și Mobilitatea Profesională prin Acțiuni de Calitate dedicate Tinerilor”
» Ashoka aduce la Cluj semifinala celei mai mari competitii europene de inovare sociala, editia 2018
» LANSARE GRANT CERCETARE STIINTIFICA IN DOMENIUL DERMATOLOGIEI
» #Filantropi2016: Patru Mâini caută grădinițe și școli care au nevoie de îmbunătățiri, în cea de-a patra ediție a campaniei anuale de renovări
» Un inventar al rezultatelor FIDELIS si... un An Nou fericit!
» Oficial, proiectul FIDELIS a fost incheiat prin diseminarea rezultatelor inregistrate in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia
» Principiul egalitatii de sanse pentru un tratament egal si anti-discriminatoriu
» Ingrijirea la domiciliu specializata – alternativa spitalelor de recuperare
» Avantajele angajarii intr-o structura de economie sociala
» Incluziunea sociala – baza pentru o prosperitate impartasita si de durata
» Conferință națională “Noi idei de afaceri şi abilități necesare în economia socială”
» Simpozion realizat la Huși privind aspecte juridice în Economia Socială
» MEOSZ Ungaria - model de buna practica in economia sociala
» Interprindere de economie sociala: aspecte diferentiale definitorii
» Protecția mediului și consumul rațional: premisa unei dezvoltări durabile
» STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALĂ ÎNFIINȚATE ÎN CADRUL PROIECTULUI „ECONOMIA SOCIALĂ ESTE ȘANSA MEA!”
» Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania: istoric, misiune, realizari
» Structură Economică Socială devenită operaţională în comuna Pădureni
» Curs gratuit de ”Lucrator in comert” pentru rromii din regiunea Bucuresti-Ilfov
» Lansare SES CIFIX RELAX – centru de intretinere fizica si sport, in regiunea Sud Muntenia
» Curs gratuit cu subventie la absolvire pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc
» AHSR angajeaza manager proiect, mediator social, asistent social si lectori
» AHSR angajeaza manager proiect, mediator social, asistent medical si lectori
» Dezbatere publica: Statutul ocupațional al rromilor: meserii, riscuri, asteptari
» 166 de liceeni braşoveni fac practică online şi offline prin proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”
» AHSR rectruteaza personal: peste 20 locuri de munca disponibile in diferite meserii
» „ADMIS” e pe TV: spoturi video ce incurajeaza integrarea rromilor pe piata muncii
» AHSR organizeaza gratuit cursul de ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu” pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc
» STIATI CA...? – personalitati ilustre de etnie rroma
» Egalitatea de sanse – concept, drept, aplicabilitate
» World Vision Romania propune un model de ferma demonstrativa pentru reforma invatamantului agricol si pentru oportunitatile din agricultura oferite de UE