6.448.359 de Euro este bugetul Tineret în Acţiune în 2012!
În 2012, România are alocat un buget total de 6.448.359 de Euro pentru programul Tineret în Acţiune.
Spre deosebire de primii 5 ani de funcţionare a programului (2007-2011), începând cu anul 2012 în cadrul programului vor exista numai 3 termene limită de depunere a dosarelor de candidatură
- 1 februarie
- 1 mai
- 1 octombrie
Începând cu 2012, în cadrul programului Tineret în Acţiune formularele de candidatură se trimit online, cu excepţia formularelor pentru Serviciul European de Voluntariat (Acţiunea 2 din cadrul programului).
Dosarele de candidatură complete se trimit în continuare numai prin poştă. Pentru mai multe detalii privind programul Tineret în Acţiune, puteţi accesa site-ul programului, www.tinact.ro.
333 proiecte Tineret în Acţiune finanţate în 2011
În 2011 România a avut un buget total de 5.130.598 de Euro în cadrul programului european Tineret în Acţiune.
La cele 5 termene limită la care s-au primit dosare de candidatură (1 februarie, 1 aprilie, 1 iunie, 1 septembrie şi 1 noiembrie) au fost primite spre finanţare 1486 de proiecte, dintre care 333 de proiecte au fost aprobate – cu 16 mai multe decât în 2010.
În aceste proiecte vor fi implicaţi direct aproximativ 6000 de tineri şi lucrători de tineret.
—-
În anul 2011 ANPCDEFP – instituţia care gestionează programul Tineret în Acţiune – a organizat, prin reţeaua de formatori a programului, peste 100 de cursuri de formare (cursuri de scriere de proiect, module de formare pe metode şi instrumente de educaţie nonformală, cursuri de managementul voluntarilor şi constituire de ONG, dar şi cursuri de formare axate pe teme specifice programului Tineret în Acţiune).
Peste 2500 de lucrători de tineret şi tineri au fost implicaţi în evenimente şi cursuri de formare.
Tineret în Acţiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri, prin finanţarea de proiecte. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, promovează voluntariatul, iniţiativele tinerilor, participarea activă a acestora la nivelul comunităţii şi în cadrul procesului decizional, includerea tinerilor cu opotunităţi reduse, dialogul intercultural. În România, programul este gestionat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
În cadrul Tineret în Acţiune pot candida organizaţiile neguvernamentale, instituţiile publice care lucrează cu tinerii, şcolile speciale pentru tineri cu dizabilităţi şi grupurile informale de tineri.
sursa: www.romaniapozitiva.ro