A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

A fost realizat Raportul preliminar "Economia sociala si problematica varstei a treia. Rolul asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc"

Data: 02.02.2012

In cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, a fost realizat Raportul preliminar privind organizatiile mutuale pentru varsta a treia, "Economia sociala si problematica varstei a treia. Rolul asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc."

Raportul are ca tema principala organizatiile mutuale care ofera servicii persoanelor de  varsta a treia, avand ca punct de reper Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor.


In Raport sunt incluse in categoria asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc din Romania un numar de 906 de organizatii (identificate in baza de date a Institutului National de Statistica - I.N.S in anul 2009), din care Case de Ajutor Reciproc ale Salariatilor (C.A.R.) - 704, Case de ajutor Reciproc ale Pensionarilor (C.A.R.P.) - 193, si  alte organizatii mutuale si de ajutor reciproc. Aceste structuri asociative de tip mutual reprezinta interesele a peste 2.542.000 de membri.

In 2011 numarul de pensionari din Romania era de 4.665.761 de persoane. Casele de ajutor reciproc ale pensionarilor (C.A.R.P.) au raportat in 2010 un numar de 1.600.000 de membrii. Raportand la numarul de pensionari din Romania, procentul de persoane varstnice active in aceasta forma de antr-ajutorare este de 34.29% (3,5 persoane varstnice din 10 sunt membre ale unei organizatii de acest tip). 

Cercetarea de tip Omnibus realizata de F.D.S.C. in 2010 a pus in evidenta faptul ca 11.6 % dintre respondenti declara ca sunt membri cotizanti C.A.R. sau C.A.R.P., devansand organizatii precum sindicatele (10.5%) sau partidele politice (5.5%). 

Aici puteti gasi mai multe informatii referitoare la acest raport.

Raportul preliminar 'Economia sociala si problematica varstei a treia. Rolul asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc." este atasat si poate fi consultat sau descarcat in finalul acestui articol.

Mai multe detalii privind Casele de ajutor reciproc si Organizatiile mutuale puteti gasi accesand aceste linkuri din sectiunea Stiri.


Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:



Articole din RO-société civile:

» SONDAJ World Vision România. 40% dintre copii nu ar vorbi cu părinții dacă ar fi martori sau victime ale unui abuz sexual, deşi 1 din 6 copii are prieteni sau colegi care au fost abuzați sexual
» Chestionar SENSES, pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale din regiunea Dunarii
» Cu 40% abandon școlar în licee, mediul rural cere investiții în educația copiilor
» Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza studiul "Romania 2017. Sectorul neguvernamental - profil, tendinte, provocari"
» CNASR Prahova evalueza ce tipuri de profesionisti activeaza in serviciile sociale din judet
» “Renașterea unei profesii sau despre cum este să fii asistent social în România” - Comisia de cercetare a CNASR
» Studiu - Situația asistenților sociali din România
» Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare lansează Raportul de Recomandări al Economiei Sociale România 2013
» Studiu CRED: Harta oportunităţilor de angajare (studiu privind responsabilitatea socială a întreprinderilor faţă de foştii deţinuţi)
» Analiza comparată a cadrului legislativ din UE și România privind economia socială
» Modele de întreprinderi sociale pentru grupurile dezavantajate
»
» Atlasul Economiei Sociale editia 2012
» Raport de Deschidere privind Economia Socială în România
» Participa la realizarea studiului OECD privind angajabilitatea in sectorul economiei sociale!
» Romania, in urma statelor europene la economie sociala. Legislatia, primul obstacol
» Romania, cea mai mare rata a saraciei si excluziunii in randul copiii si salariatilor arata EUROSTAT
» A fost realizat Raportul preliminar "Economia sociala si problematica varstei a treia. Rolul asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc"
» S-a finalizat etapa de cercetare din cadrul implementarii proiectului “Promovarea antreprenoriatului in domeniul industriilor creative”
» Nonprofits Added Jobs Faster Than Businesses Last Decade, Study Finds
» Ghidul ONG-urilor pentru 2012 in educatia pentru responsabilitate sociala si dezvoltare durabila
»
»
»
»
» Cercetare Blocul National Sindical (BNS)
»
» The Legal and Regulatory Framework for CSO Self-financing in Romania
»