About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Bancile de Timp: oportunitate pentru femeile din mediul rural

Data: 30.04.2012

Federatia Agrostar a infiintat patru banci de timp - pilot la nivelul judetelor Dambovita, Olt, Giurgiu si Sibiu in cadrul proiectului "E-Word (Empowering Women for Rural Development). Emanciparea Femeilor pentru Dezvoltare Rurala. Emancipare, Ocuparea Fortei de Munca, Antreprenoriat".

O Banca a Timpului presupune schimb de servicii intre membri, platite cu Timp.  Oferi Timp o ora sa ajuti pe cineva si castigi o ora credit ce se inregistreaza in Banca de date infiintata de comunitatea ta. Acea ora de Timp castigata o folosesti sa platesti pe cineva de la care ai nevoie de anumite servicii la un moment dat.


Activitatea din cadrul celor 4 banci de timp se desfasoara cu succes in cele 4 judete, fapt probat de numarul considerabil de femei  din mediu rural care s-au inscris pana in prezent, mai exact, 250 de femei dar si al numarului de ore pentru care s-au realizat schimburi de servicii, de aproximativ 262 de ore.

Nr. Crt.

Denumire Banca de Timp

Date de contact ale bancilor de timp:

1

Comunitatea rurala a femeilor Valea Dambovitei

Str. Lt.Stancu Ion nr. 35 Targoviste, judetul Dambovita

2

Comunitatea rurala  a femeilor Olt

Str. Arcului, Bl.11 D, parter, Slatina, judetul Olt

3

Comunitatea rurala a femeilor Lunca Sabarului

Str. Principala nr. 73, Varasti, judetul Giurgiu

4

Comunitatea rurala a femeilor  Tara Secaselor

Strada Somesului nr. 15, parter, Sibiu, judetul Sibiu


Datele de contact ale Bancilor de timp sau oricare alte informatii suplimentare pot fi obtinute la numarul de telefon 021.311.16.86, accesand site-ul proiectului http://www.federatia-agrostar.ro/page/proiecte/proiectul-e-word sau prin e-mail oana.calenciuc@federatia-agrostar.ro, persoana de contact Oana Calenciuc -  Coordonator tehnic. 

Proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane al carui obiectiv general vizeaza promovarea femeilor din mediul rural pe piata muncii si cresterea ratei de ocupare in randul acestei categorii de populatie, prin asigurarea accesului la servicii specializate de formare, informare si consiliere profesionala.

sursa: IES

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: