Prima ediţie a competiţiei Romanian CSR Awards 2013 a aliniat la start nu mai puţin de 83 de proiecte de Responsabilitate Socială Corporativă, implementate pe parcursul anului trecut. Valoarea finanţării acordată pentru derularea acestora depăşeşte 4 milioane de euro.
In competitie au fost inscrise 83 de proiecte de Responsabilitate Sociala Corporativa derulate in anul 2012, in valoare de peste 4 milioane de euro;
Proiectele au fost inscrise de catre 44 de companii autohtone;
Premierea castigatorilor se va face in cadrul unei Gale de Premiere, care va avea loc la inceputul lunii aprilie.
Prima editie a competitiei Romanian CSR Awards 2013 a aliniat la start nu mai putin de 83 de proiecte de Responsabilitate Sociala Corporativa, implementate pe parcursul anului trecut. Valoarea finantarii acordata pentru derularea acestora depaseste 4 milioane de euro. Actiunile de sustinere a comunitatilor locale au fost inscrise de catre 31 de companii cu peste 500 de angajati si 13 firme cu mai putin de 500 de angajati. In ceea ce priveste aria de derulare a acestora, cele mai multe activitati s-au desfasurat la nivel national, pe locul al doilea ca si locatie a actiunilor de Responsabilitate Sociala clasandu-se cele derulate in Bucuresti. Proiectele inscrise in competitie vor fi evaluate de catre cei opt membri ai Juriului pana la mijlocul lunii martie.
„Ne bucura numarul mare al proiectelor inscrise in competitie. Acest fapt este o confirmare a cresterii investitiilor in domeniul CSR. Prin intermediul primei editii a competitiei Romanian CSR Awards vor fi scoase in evidenta cele mai bune proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala. Consideram ca prin popularizarea bunelor practici contribuim la promovarea unei atitudini responsabile atat din partea companiilor, cat si din partea comunitatilor”, a declarat Lacramioara Botezatu, Project Manager al Romanian CSR Awards.
Conform comunicarii Comisiei Europene din octombrie 2011, toate marile companii de pe piata europeana trebuie ca pana in 2014 sa integreze in operatiunile lor principii si practici de CSR descrise in cel putin unul din standardele internationale recunoscute in domeniu.
CSR (Corporate Social Responsability) este definita de Comisia Europeana ca fiind “un concept prin care companiile isi integreaza voluntar preocuparile sociale si de mediu in activitatile lor economice si in interactiunea cu factorii de interes”. In cazul companiilor, factorii de interes pot fi angajatii, clientii, investitorii, furnizorii si, nu in ultimul rand, comunitatea locala.