In perioada 20 martie – 10 aprilie Asociatia Studentilor Economisti din Romania a organizat proiectul Changemakers pentru studentii care vor sa aduca o schimbare societatii din care fac parte, sa ia masuri si sa isi puna ideile in practica.
Dupa seria de conferinte Changemakers la care au participat Raed Arafat (fondator SMURD), Florin Jianu (Presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania), Mircea Mocanu (Head of Socio-Economic Section UNDP), Bogdan Braicu (Managing Partner Concordia), Iulian Ifrim (Coordonatorul proiectului Sacosa de panza) si Marian Stas (Presedintele fundatiei CODECS Romania), 15 participanti au fost selectati pentru a participa la Scoala de primavara Changemakers. Acestia si-au dezvoltat ideile de antreprenoriat social prin workshop-uri, studii de caz si vizite la antreprenori sociali.
Programul Scolii de primavara a inclus o prezentare a antreprenoriatului social si economiei sociale sustinuta de Stefan Constantinescu, vizite de studiu la intreprinderile sociale Motivation, Atelierul de panza si Ateliere fara frontiere, o prezentare a mediului civic din Romania realizata de Ancuta Vamesu, o sesiune de training cu antreprenorul Marcel Ionescu si o zi de dezvoltare personala in care participantii au aflat mai multe despre inteligenta emotionala si spiritul antreprenorial de la Adi Popescu si Andy Szekely.
De asemenea, participantii au avut ocazia sa ii cunoasca si sa discute intr-un cadru informal cu Paul Olteanu (Head of Communications & PR at Universitatea Romano-Americana) si cu doctorul Raed Arafat, iar programul a inclus o seara de film si una de teatru, participantii vizionand filmul HOME si piesa ”Amalia respira adanc”. Una din zile a fost exclusiv dedicata brainstorming-ului si discutiilor de grup pentru a imbunatati ideile de antreprenoriat social ale participantilor.
Scoala de primavara s-a incheiat cu gala de prezentare a ideilor de afaceri sociale. Juriul format din Bogdan Braicu, Mircea Mocanu, Adrian Secal (Coordonator Institut Economie Sociala), Corina Bimbasa (Manager clinica Motivation) si Iulain Cazacu (Secretar Executiv PTIR - Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania) au notat pe baza a 15 criterii ideile prezentate. In urma clasamentului, ideea ”Dulapul Vesel” realizata de Iulia Doroftei si Ioana Constantinescu a obtinut cel mai mare punctaj, urmand sa primeasca sprijinul UNDP pentru implementare. Locurile 2 (”Sustinem Invatamantul Romanesc” - Stefania Zidarescu si Madalina Zamfir) si 3 (”Innocence” - Valentina Ene, Miruna Nicolae, Anamaria Vidrascu) au fost premiate cu internship-uri UNDP. La deschiderea incubatorului de afaceri StartUp Romania (PTIR), participantii Changemakers vor fi invitati si vor putea obtine locuri pentru a-si dezvolta ideile de afaceri.