Intre 23-25 martie 2012, va avea loc la Universitatea de Afaceri si Economie din Viena, Austria, a doua editie a scolii de primavara cu tema Cercetarea in Antreprenoriatul Social.
Dintr-o perspectiva practica, antreprenoriatul social denumeste o forma de antreprenoriat in cazul careia antreprenorii dezvolta si livreaza valoare sociala prin utilizarea de strategii bazate pe piata si abordari orientate spre client si spre generarea de venituri. Cu toate acestea, antreprenoriatul social, ca termen, se aplica in literatura de cercetare pentru fenomene diferite, in contexte diferite.
Spectrul variaza de la organizatiile non-profit din Europa si SUA, care imbratiseaza strategii comerciale de venit, la asociatii antreprenoriale in mediul rural din India, cu un accent pe dezvoltarea unor mici comunitati si include chiar si abordarile unor schimbari radicale pe o scara cu adevarat globala si sociala. Astfel, se observa ca hibriditatea inerenta a economiei sociale (de exemplu in plasarea acesteia intre piata si societatea civila, sau in demersurile sale aflate la granita dintre social si comercial) construieste un camp de tensiune, atat creativ si distructiv. Economia sociala invita, prin urmare, cercetatorii sa se uite la acest "camp" dintr-o multitudine de discipline si perspective.
Acesta este contextul in care cercetatorii in domeniu ( studenti, doctoranzi, masteranzi, docents si lectori) sunt incurajati sa participe la trei zile de intense dezbateri in cadrul celei de-a doua editiii a Scolii de primavara privind Cercetarea in Antreprenoriatul Social.
Detalii privind conditiile de participare si modalitatea de inscriere gasiti aici .