Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

166 de meşteşugari din judeţele Cluj şi Bistriţa au finalizat în luna iunie cursurile de competenţe antreprenoriale

Data: 23.07.2013

166 de meşteşugari din judeţele Cluj şi Bistriţa au finalizat în luna iunie cursurile de competenţe antreprenoriale organizate de World Vision România prin proiectul Atelierul de Meşteşuguri - program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Nord-Vest.

Festivitatea de absolvire a avut loc marţi, 16 iulie 2013, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj Napoca. Evenimentul a marcat finalul celei de-a doua etape a proiectului şi deschiderea aceleia în care meşterii vor pune în practică lucrurile învăţate la cursuri.


 
În 19 iulie 2013, un sfert dintre absolvenţii cursurilor de antreprenoriat, vor începe lucrul în atelierul – pilot din satul clujean Dezmir, atelier specializat în ţesut, podoabe şi pictură pe mobilă. Dotarea atelierului, întreţinerea, instrumentele de lucru şi materia primă au fost asigurate prin proiect şi sunt puse gratuit la dispoziţia meşterilor pentru a sprijini efortul lor de a transforma pasiunea pentru meşteşuguri într-o sursă venit pentru familiile lor.

Beneficiile cursanţilor nu se rezumă însă la îmbogăţirea instruirii lor sau la diplomele de calificare dobândite. Ȋn perioada august – septembrie 2013, ei vor intra în competiţie pentru finanţarea ideilor de afaceri. Astfel, 30 dintre planurile de afaceri concepute de meşteşugari vor fi primi sprijin financiar pentru implementare – câte 6000 de lei/net pentru fiecare meşter priceput.

Concomitent, obiectele lucrate de artiştii populari din “Atelierul de meşteşuguri” vor fi făcute cunoscute prin intermediul catalogului online “Târgul de la sat” pe care Fundaţia World Vision România îl va lansa în curând. Catalogul va crea o legătură rapidă şi facilă între iubitorul artei populare de pretutindeni şi meşterul popular autentic.

Cei pasionaţi de arta tradiţională vor avea posibilitatea să cumpere obiectele realizate de meşteri în a doua jumătate a acestui an, când aceştia vor participa la zece expoziţii găzduite de pensiuni rurale din judeţele Bihor, Bistriţa - Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu – Mare şi Sălaj.

Artizanii care locuiesc în mediul rural, în judeţele menţionate anterior, şi care până acum nu au luat parte la proiect, se pot înscrie în continuare gratuit atât în catalogul Târgul de la sat, cât şi la expoziţii. Înscrierile se fac la „Centrul de informare şi consiliere pentru meşteşugari”, sediul World Vision România din Cluj Napoca, str. Republicii nr. 70. Programul de lucru al centrului este de luni – joi între orele 15:00 – 17:00, iar vinerea între 12:30 şi 14:30.

Fundaţia World Vision România desfăşoară proiectul „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale.

Prosperitatea familiilor este esenţială pentru bunăstarea copiilor, întrucât le oferă acestora şanse egale la educaţie şi dezvoltare. World Vision România implementează încă din anul 2003 activităţi care susţin dezvoltarea economică şi agricolă în mediul rural promovând atitudinea activă şi implicarea în schimbarea condiţiei de sărăcie în România.
 
Pentru alte informaţii, vă rugăm contactaţi:
Claudia Tokacs, Specialist Comunicare
Fundaţia World Vision România, Bucureşti
Tel. 0731444773
claudia_tokacs@wvi.org

Adrian Popa, Specialist Marketing
Fundaţia World Vision România, Cluj
Tel. 0731444682,
adrian-mihail_popa@wvi.org

 

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:



Articole din Fundatii:

» Structurile Comunitare Consultative in vizorul Fundatiei World Vision Romania
» Date statistice si politici publice pentru sectorul economiei sociale la Conferinta Nationala a Economiei Sociale, 5 iunie 2014, Bucuresti
» Targ de Economie Sociala în cadrul ediției cu numărul 22 a Conferinței Anuale Volonteurope
» 166 de meşteşugari din judeţele Cluj şi Bistriţa au finalizat în luna iunie cursurile de competenţe antreprenoriale
» Fundația Soros organizează evenimentul cu tema ”Economia socială în satele românești”
» Peste 160 de meşteri populari şi iubitori ai artei tradiţionale instruiţi în antreprenoriat
» Pozitia ADV Romania cu privire la raspunsul AM POSDRU
» Romii crează intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj
» Fabrica de mozaic ceramic avand la baza conceptul de intreprindere sociala
» Colaboratori pentru programul Arta. Comunitate. Transformare
» Spectacol si Targ de produse in Promenada din Codlea
» Chance For Life si GDF SUEZ Energy Romania pentru o Scoala Altfel
» Peleti si bricheti din biomasa, ferma integrata de albine, procesarea fructelor si legumelor în sucuri naturale sau evenimente in mediul rural
» Fundatia de Sprijin Comunitar lanseaza proiectul “Sansa la educatie pentru copiii din mediul rural”
» Structuri de sprijin functionale in cadrul proiectului " Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj ROMA-RE
» 10 ani, 1 milion de dolari investiti, 2860 de destine schimbate in bine
» Se lanseaza Raportul privind nevoile si potentialul profesional al fortei de munca din randul persoanelor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti - Ilfov, Sud - Muntenia si Centru
» Organizatiile neguvernamentale: Fundatii - scurta descriere
» Concert caritabil pentru Centrul “Orizonturi noi”
» Seara de Antreprenoriat Social - Clinica Motivation
» Participare record la ONGFest – Targul Economiei Sociale: peste 55 000 de persoane
» Dezvoltare rurala prin activitati de economie sociala in 24 de localitati
» Se deschide la Bucuresti primul magazin social din Romania
» Invitatie in cadrul unui proiect de economie sociala: Vizita de studiu la Unitatea Protejata Pentru Voi
» Noi modele de economie sociala pentru favorizarea accesului pe piata muncii a 240 persoane
»