About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Habitat for Humanity Romania de două ori pe podium la Gala Societatii Civile cu proiectul Big Build 2011

Data: 31.05.2012

Proiectul Big Build 2011 al Habitat for Humanity România a câștigat două premii întâi la cea de-a 10-a ediție a Galei Societății Civile, ce a avut loc luni seară, la Opera Națională din București. Proiectul a primit recunoaștere în cadrul a două secțiuni din competiție: Incluziune Socială și Proiecte și Campanii de Voluntariat.

În competiția Galei Societății Civile 2012 au fost înscrise 176 de proiecte și programe. Acestea au fost evaluate și notate de către  un juriu format din peste 60 de specialiști, în perioada 26 martie – 30 aprilie.


“Suntem onorați să primim premiul I la cele două categorii și ne bucurăm enorm de această reușită pentru că este încă o dovadă că voluntarii pot face minuni. Au venit, au cucerit șantierul cu energia și dedicarea lor și ne-au vrăjit pur și simplu. Este, înainte de toate, proiectul lor și îi felicităm pe toți cei care l-au făcut posibil. Mai mult decât atât, vă anunțăm că ne pregătim deja pentru ediția a IV-a a Big Build, ce va avea loc în luna octombrie, în județul Caraș-Severin și vă așteptăm pe toți, să vă alăturați echipei Habitat într-o nouă provocare”, a declarat Carmen Ghia, Communication Manager la Big Build 2011.

Evenimentul, aflat la a treia ediţie, a fost deschis pe 3 Octombrie 2011, odată cu Ziua Mondială a Locuirii (World Habitat Day) și a avut ca scop atragerea atenţiei asupra situaţiei locuirii în România şi oferirea unui exemplu de implicare socială pentru a demonstra că există soluţii de îmbunătățire, astfel încât locuirea în condiţii umane să fie o normalitate. În plus, Big Build 2011 a înglobat componenta incluziunii sociale, familiile beneficiare ale celor 10 locuinţe construite în doar 5 zile fiind atât de naţionalitate română, cât şi de etnie romă, şi au lucrat împreună atât la construcţia propriilor case, cât şi la ale celorlalţi. Big Build a presupus un voluntariat intensiv, implicând o capacitate de 800 de voluntari , atât străini, cât şi români, angajaţi ai companiilor susţinătoare, care împreună au realizat 12.865 de ore de voluntariat.

Proiectul Big Build a însemnat:
  • Construcția a 10 locuințe noi pentru 10 familii beneficiare din localitatea Bălțești, județul Prahova (în total 32 de beneficiari, dintre care 12 copii) în doar 5 zile, de la fundație (deja turnată) până la finisaje.
  • Coordonarea a 250 de voluntari pe zi, în medie. Încurajarea voluntariatului străin în România prin atragerea și coordonarea, timp de o săptămână, a unui grup de 60 de voluntari din Irlanda de Nord și Statele Unite ale Americii.
  • Responsabilizara beneficiarilor Big Build implicându-i în construcția propriilor case și a altora, prin efectuarea de către fiecare familie beneficiară a 600 de ore de voluntariat.
  • Extinderea sprijinului acordat misiunii Habitat for Humanity România prin implicarea în proiect a unor persoane publice, precum: Alexandru Arșinel, Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Laura Cosoi, Dani Oțil, Bianca Brad și Călin Goia, dar și a 33 de bloggeri.
  • Implicarea mediului privat în acțiuni sociale prin atragerea a peste 500 de angajați din partea mai multor companii din România, să voluntarieze pe șantierele Habitat.
  • Adresarea problemei de locuire a comunităților marginalizate și atragerea de fonduri pentru atenuarea acesteia: 14 companii partenere au dăruit mai mult de 150.000 euro în bani, materiale de construcție, servicii și ore de voluntariat.
  • Susţinerea mesajului evenimentului prin toate canalele media.
Proiectul a fost desfăşurat în parteneriat cu Habitat for Humanity Irlanda de Nord, sistemul ONU în România şi Primăria Bălţeşti, judetul Prahova, şi a avut ca sponsor principal Fundaţia Vodafone România. Sponsori au mai fost Lindab, RBS, Lafarge, Porsche România, Gealan România, Kronospan, Rigips, Baumix, Legrand, Cireşanca, UTTEurope şi Good Sign.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este eliminarea lipsei de adăpost şi a locuirii sărăcăcioase a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:



Articole din Asociatii:

» Bunastare pentru fiecare
»
» Conferința de finalizare a proiectului SMART
» Apelul restrâns de proiecte „Reducerea sărăciei”: proiectul S.M.A.R.T. – Servicii Multifuncționale Anti-sărăcie pentru Reintegrare și Transformare, contractat
» Ionut Sandu si Roxana Sandu sunt noii lideri nationali ai Asociatiei “Misiunea Crestina Armata Salvarii din Romania”
» Astăzi, de Ziua Drepturilor Omului, Asociatia ANGEL invita Guvernul Romaniei toti actorii sociali sa promoveze pe agendele publice necesitatea de a garanta Dreptul la Locuinta
»
» Contestatii: Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina sa de internet, ghidul solicitantului pentru accesarea submasurii 6.2 - Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale, versiunea consultativa, sesiunea a treia – 2017.
» Asociatia Armata Salvării inaugurează în Iași un magazin SALVATtex și un atelier de Redesign
»
» Solicitare privind problema "conditiilor artificiale" din cadrul AFIR. Intrebari deschise adresate Guvernului.
» Proiectul ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc” s-a incheiat
»
» Ingrijirea la domiciliu profesionalizata, avantaje, provocari, recomandari,
»
» 4 serii de cursuri de calificare în meseria de ”Îngrijitor bolnavi la domiciliu”.
» Lansare SES CIFIX RELAX – centru de intretinere fizica si sport, in regiunea Sud Muntenia
» Rromii: intre trecut si prezent
» Asociaţia pentru Formare în Domeniul Securităţii Private (AFDSP) lansează un proiect de incluziune ocupatională dedicat grupului vulnerabil reprezentat de persoanele de etnie rromă
» Eugen Nicolăescu: Spitalele ar putea funcţiona ca regii autonome, societăţi comerciale sau ONG-uri
» Rolul intreprinderilor sociale in dialogul social si cetatenia activa
» Economia sociala, cheia de iesire din inchisoare
»
» Conferința internațională Economia socială în practică : rolul economiei sociale în reintegrarea socio-profesională a persoanelor defavorizate
» Seminarul “Responsabilitatea Socială în proiectele turistice”
» In perioada 26-28 Aprilie 2013, va avea loc la Complex Caro-Golf din București, târgul de economie socială organizat de HR Specialists în parteneriat cu Asociația RENINCO, în cadrul proiectului “Mai aproape de oameni, prin forme ale economiei sociale”,
» Facilitățile pentru angajatorii persoanelor cu dizabilități: de la teorie la practică
» ”Proactiv - de la marginal la incluziv” - promovarea activa a incluziunii sociale pe piata muncii prin activarea economiei sociale
» Asocierea, o solutie pentru productia agricola locala
» Asociatia E31 Pentru Viitor organizeaza expozitia “Cretiv!Inovativ!”
» Asociatia de producatori Dabuleni - Casa Pepenilor, exemplu pe piata romaneasca
» Proiect de succes din Romania: Centru rezidential de asistenta medico-sociala pentru persoane varstnice
» Organizatiile neguvernamentale protesteaza impotriva atacului concertat la adresa democratiei si a statului de drept
» Job-Club pentru someri
» Ziua Mondiala a Mediului 2012 Economia verde si dezvoltarea sustenabila a naturii prin turism
» Habitat for Humanity Romania de două ori pe podium la Gala Societatii Civile cu proiectul Big Build 2011
» HOSPICE Casa Sperantei, premiata pentru 2 decenii de activitate in Romania
» Asociatia Alternative Sociale din Iasi se numara printre castigatorii Galei Societatii Civile 2012
» Invitatie Masa Rotunda, 24.04.2012 Ploiesti: “Economie Socială între incluziune, responsabilitate corportativă și antreprenoriat social”
» Masa rotunda: “Economie Socială între incluziune, responsabilitate corportativă și antreprenoriat social
» Habitat for Humanity Romania a demarat programul Protejeaza-ti caminul, pregateste-ti comunitatea!
» Antreprenoriat social pentru comunitatile dezavantajate de rromi
» Antreprenoriat si oportunitati de cariera la evenimentul de lansare Akcees
»
» Reciclarea deseurilor, o sansa pentru persoanele aflate in dificultate
» Delta Antreprenor – turismul poate imbunatati viata localnicilor
» Sunt deschise inscrierile pentru expozanti la Targul de martisor cu produse realizate de ONG-uri
» Proiect de antreprenoriat social pentru rromii din judetul Iasi
» Modelul Economiei Sociale în România: economia socială oferă profit pentru oameni
» Asociatia Culturala Momentum a demarat inscrierile in programul Unite Cultures Through Culture – U.C.T.C. !
» S-a lansat programul de sprijin pentru dezvoltarea de intreprinderi sociale
» Organizatiile neguvernamentale: Asociatii - scurta descriere
»
» In Baia Mare, ASSOC a deschis primul restaurant social din Romania
» Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi?
» Good practice in social inclusion
»
» Sacosa de Panza cauta studenti voluntari
» AUR
»
» LOGO & MOTTO